El punt de partida dels orígens i de la fundació del C.F. Martorelles és l’acta de l’Ajuntament de Martorelles, que data del 23 d’agost del 1924, en què es va atorgar una subvenció de 75 pessetes per l’adquisició d’unes porteries al C.F. Martorelles.

Tot i això, l’any anterior el Club ja tenia una samarreta pròpia a ratlles verticals i de colors vermell i verd que serien els colors oficials del C.F. Martorelles fins a l’any 1935 que van passar a ser els actuals blanc i vermell. El camp de futbol de 1920 a 1922 es situà on avui dia hi ha el pavelló i les Escoles de Sant Fost i amb motiu de la Festa Major de l’any 1922 es va traslladar al davant de la residència d’avis Les Moreres.

El febrer del 1935 una representació de joves del poble va anar a parlar amb l’amo de Can Puig, Joaquin Pont, per arrendar la meitat del camp d’avellaners situat a prop de la masia de Can Puig. Es va fixar un preu molt assequible, però sembla que al final no es va pagar ni cobrar res a causa de la finalitat a què anava destinat l’ús del camp. Finalment, el camp de futbol es va inaugurar el 8 de setembre de 1935 en els terrenys actuals. El camp era més o menys com és ara: una porteria on avui estan els vestidors i l’altra on està el marcador. Darrere el cercle central actual hi continuaven els avellaners, així anaven a veure el futbol i també podien menjar avellanes.

Masia de Can Puig i el camp d’avellaners en primer pla.

Amb motiu de la Festa Major del 1935 es va fer la inauguració del camp amb un partit entre els equips de la Penya Marquès de Mollet i el C.F. Martorelles amb un resultat de 2-0 pels martorellencs.

Equip que va inaugurar el camp de futbol en la localització actual el 1935. Equip format per Novella, Mañosa, Purroy, Galí, Carrasco, Xicola, Nadal, Corbera, Subirà, Delfín i Riulas i el nen farmaciola Josep Terradas.

A la primavera de 1936 es va estrenar l’uniforme nou amb samarreta de quadres vermells i blancs.

Partit en el camp de Montmeló amb samarreta arlequinada. Equip format per Subirà, Xicola, Solé, Galí, Terradas, Fullà, Tano, Valbona, Bonet, Corbera i Subirà.

L’any 1949 el camp es va engrandir i aplanar i es va orientar de llevant cap a ponent, orientació actual. La inauguració oficial va ser en motiu de la Festa Major de l’any 1949, el 8 de setembre amb un partit amb el C.F. Mollet que va terminar 4-4.

Camp de futbol l’any 1949 en la situació i orientació actual.

Al voltant del 1970 es va crear un equip de futbol femení amb un total de 20 jugadores que van entrenar i van jugar amb gran il·lusió.

Equip femení de la temporada 1970-1971. Equip format per: Maria Méndez, Ana Martínez, M. Carmen Torres, Dolors Güell, Angelita Lora, Montse Martínez, Rosa Marfil, Ana Zueras, Paqui Méndez, Montse García, Teresa, M. Rosa Mompel, Rosi Gómez i Angelita.
Partit jugat per l’equip femení la temporada 1970-1971.

El camp de futbol es caracteritzava per ésser un camp tancat, de terra i amb enllumenat. La tribuna, sense bancs ni grades, tenia una capacitat de 100 persones. El camp disposava de bar i serveis, de quatre vestidors pels equips, un per l’àrbitre i tres sales de junta. Les últimes obres van ser l’any 1990 amb la construcció de la tribuna i l’any 1991 que es van fer els nous vestidors.

La temporada 1991-1992 el C.F. Martorelles inscriu a 11 equips i dos temporades després, la 1993-1994 el C.F. Martorelles ja en tenia 14 equips essent el Club de la comarca amb més equips federats. El 1998 es passà a 18 equips federats (2 equips amateurs, 3 juvenils, 2 cadets, 2 infantils, 2 alevins, 4 benjamins, 2 prebenjamins i 1 grup d’iniciació).

La propera remodelació del camp de futbol comença l’any 2000 on es realitza l’ampliació de la superfície del camp, canviar la terra per gespa artificial, construir vuit vestidors nous, grades laterals, infermeria, gimnàs, sala de reunions, despatx i terrassa-bar. Aquest projecte va ser elaborat per l’Escola d’Arquitecte de Manresa i va finalitzar l’any 2003 amb les instal·lacions actuals.

 

Camp Municipal del C.F. Martorelles en l’actualitat.
Placa commemorativa del bateig i de la darrera remodelació del Camp de Futbol.

Font d’informació: llibre «Fem futbol, fem història» del CF Martorelles.